Arnold Gettyimages 1492539861

Ouders Arnold Schwarzenegger dachten dat hij homo was

De ouders van Arnold Schwarzenegger dachten dat hij homo was, omdat de acteur als tiener geen posters van schaarsgeklede vrouwen in zijn slaapkamer had, maar van gespierde mannen. Dat zegt de Oostenrijks-Amerikaans acteur in de eerste aflevering van de driedelige documentaire Arnold, die vanaf woensdag te zien is op Netflix.

In die documentaire vertelt de 75-jarige dat hij geïnspireerd raakte door beroemde bodybuilder en acteur Reg Park. “Ik was zo verbaasd over dit lichaam, ik kon het gewoon niet uit mijn hoofd krijgen”, zegt de Terminator-acteur. Hij kocht bodybuildmagazines en hing posters van Park en andere bodybuilders aan zijn muur.

Naakte ingesmeerde mannen

Door die posters vreesde haar moeder dat haar zoon zich niet aangetrokken voelde tot vrouwen en belde er zelfs de dokter voor, vertelt hij. “Mijn moeder raakte in paniek. Ze zei: al zijn vrienden hebben meisjes boven hun bed. Mijn zoon heeft hier niet één meisje. Het zijn alleen naakte ingesmeerde mannen. Waar is het misgegaan?” Zijn vader was niet onder de indruk van zijn nieuwe levensstijl. “Hij had zoiets van: Je kijkt in de spiegel als je traint, waar gaat dat allemaal over? Als je je spieren wil gebruiken, ga dan houthakken.”

Actieheld

Dankzij het lichaam dat hij door bodybuilden ontwikkelde, kreeg hij rollen in grote actiefilms als The Terminator, Predator, True Lies en Eraser.

Beeld: Getty Images