Claudia de Breij

Champagne in huize De Breij: oudejaarsconference van Claudia beter bekeken dan die van Guido Weijers

De oudejaarsconference van Claudia de Breij is de afgelopen week nog door honderdduizenden mensen teruggekeken. Haar voorstelling, die bij de NPO 31 december uitluidde, werd inclusief terugkijken bijna 2,3 miljoen keer gezien. Daarmee passeert De Breij haar concurrent Guido Weijers bij RTL4, die 1,8 miljoen keer werd bekeken.

Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). De veelgeprezen voorstelling van De Breij was, met de terugkijkers, na het aftelmoment het best bekeken programma op oudejaarsavond. Op de derde plek staat de finale van The Masked Singer op RTL4, die met terugkijken door ruim 2 miljoen mensen werd gezien.

Anti-katermiddel

Claudia gaat “alsnog aan de champagne” vanwege de definitieve kijkcijfers van haar show, laat zij aan het ANP weten. “Dat gewoon bijna vier miljoen mensen een deel van de oudejaarsconference hebben gezien, dat is toch níet normaal!”, jubelt ze. “We zien al jaren dat terugkijken bij de oudejaarsconference steeds belangrijker wordt. Voor heel veel mensen is oudejaarsavond feesten en 1 januari (of de dagen erna) lekker uitbrakken met de oudejaarsconference. Ik ben heel blij en trots en denk erover mezelf als anti-katermiddel in de markt te gaan zetten, want kennelijk werkt dit goed na een champagne-nacht.”

Derde keer

Het was de derde keer dat de 47-jarige De Breij de oudejaarsconference voor de NPO verzorgde. In 2016 en 2019 deed ze dat ook al. De cabaretière vertelde onder meer dat ze zelf nooit te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door, waar ze vaak aanschoof. Ze noemde ook andere voorbeelden van BN’ers die het afgelopen jaar in het nieuws kwamen vanwege wangedrag, zoals onder anderen Lil Kleine en Glennis Grace.

Aan het slot van de show deelde zij het podium met de Russische ballerina Olga Smirnova, die in maart 2022 haar land ontvluchtte vanwege de oorlog in Oekraïne.