Onderzoek wijst uit dat Julia Roberts eigenlijk geen Roberts is

Julia Roberts is er onlangs achter gekomen eigenlijk geen Roberts-telg te zijn vanwege een affaire die tientallen jaren geleden plaatsvond. De Amerikaanse actrice deed die ontdekking in het programma Finding Your Roots van PBS, waar een DNA-test en stamboomonderzoek duidelijkheid verschaften.

Een verre opa van de meervoudig Oscarwinnares, genaamd Willis Roberts, zou al dood zijn geweest nog voordat zijn zoon, haar overgrootvader, verwekt kon zijn. “Maar wacht, dat betekent dus dat ik geen Roberts ben?”, reageerde de Pretty Woman-actrice geschokt.

“Jij bent Julia Mitchel”, concludeerde de onderzoeker die haar DNA matchte met ene Henry McDonald Mitchell Junior. “Je bent biologisch gezien geen Roberts.”

Voor de 55-jarige Roberts overigens geen reden om voortaan anders door het leven te gaan. “Dit is fascinerend. En tegelijkertijd weet ik ook dat wanneer ik mezelf een beetje heb herpakt, ik nog steeds de gedachte omarm dat mijn familie ook echt mijn familie is. Mijn achternaam houdt dan ook de voorkeur.”