Kort Geding Over Erfenis Van Jan Des Bouvrie

Monique des Bouvrie vindt zaak over erfenis ‘heel verdrietig

Monique des Bouvrie vindt het “enorm verdrietig” dat zij samen met haar kinderen, zoon Jan junior en dochter Bo, tegenover de oudste kinderen van haar overleden man Jan des Bouvrie in de rechtbank staat. Dat zei de weduwe van de interieurontwerper maandag in de rechtbank in Lelystad, waar een kort geding diende.

Dochter Nicole en zoon Jean-Marc uit het eerste huwelijk van Jan hebben beslag laten leggen op de villa van de in 2020 overleden ontwerper, omdat zij ontevreden zijn over de manier waarop de erfenis van hun vader verdeeld wordt. Dat beslag hoopte Monique eraf te laten halen. De rechtbank doet over veertien dagen uitspraak in de zaak.

“Ik vind het enorm verdrietig hoe we nu tegenover elkaar zitten”, zei Monique zodra zij de beurt kreeg om iets te zeggen. “Het was de laatste wil van mijn man.” Haar zoon, Jan junior, noemde het ook “heel verdrietig allemaal”.

Nicole leek aan de woorden van Monique te twijfelen. “Ik heb afgelopen twee jaar geen woord met haar gewisseld”, stelde ze. Alleen met Moniques zoon Jan heeft zij de laatste tijd nog contact gehad, zei ze.