Monica Geuze

Monica Geuze na stoppen met vloggen: ‘Ik merk nu pas dat ik me bevrijd voel’

Monica Geuze voelt zich “bevrijd” nu ze niet meer alles wat ze doet met de buitenwereld moet delen in haar vlogs. Dat vertelde de 27-jarige ex-vlogger dinsdag in de talkshow Jinek. “Ik merk nu pas dat ik me bevrijd voel”, bekende ze.

“Ik was me langer dan acht jaar constant aan het verantwoorden tegenover de mensen die naar mij keken”, aldus Geuze. “De laatste jaren merkte ik al vaker: ik wil meer in het moment leven in plaats van doorlopend terugrapporteren naar de kijkers. Maar dan voelde ik mij weer schuldig dat ik dingen niet aan het delen was. Nu zie ik pas hoe lekker het kan zijn om niet alles te delen.”

De voormalige vlogger vond het “gestoord” dat het feit dat zij stopte in het NOS Journaal zat. “Ik heb mijn leven gefilmd omdat het heel natuurlijk voelde, dat doet het nu niet meer. Maar is dat dan 8 uurjournaal-waardig nieuws? Dat vind ik niet.”

Geuze stoorde zich wel aan veel onlinereacties: “Mensen die vroegen: wie is die trien? Ik heb er ook niet om gevraagd om een item in het journaal te worden.”

De ex-vlogger meldde vorige week dat het niet meer lukt om “alle ballen hoog te houden” en ze vindt het moeilijk om alles te blijven delen. Geuze zei in haar laatste vlog dat ze al langere tijd wist dat ze zou gaan stoppen.