Portretten Van Lize Korpershoek

Lize Korpershoek reageert op kritiek op column over haar abortus

Lize Korpershoek heeft zondagmiddag op Twitter gereageerd op de kritiek die ze heeft gekregen op haar column over haar abortus. Voor de Flair schreef de presentatrice en documentairemaakster openhartig over haar abortus in 2012, maar dat schoot sommige mensen op sociale media in het verkeerde keelgat.

“Hoe meer mensen publiekelijk over de column vallen, (en mijn woorden in een context plaatsen die hun saaie verhaal dient) hoe meer mensen die dit nodig hebben het zullen lezen. Thanks schatten!!”, reageert de 37-jarige Korpershoek zondag op sociale media.

Yvonne Coldeweijer vond dat Korpershoek sprak over een abortus alsof het een “modeverschijnsel” was. Maxime Meiland noemde de column “truttigheid ten top”. “Het is geen pop”, voegt ze toe.

In de column vertelt Korpershoek onder meer over het enige familielid dat haar steunde, de veroordelende reacties, de bedenktijd voor een abortus en over de eenzaamheid die de gebeurtenis met zich meebracht. “Terwijl verdovende vloeistof via een infuus mijn aderen instroomt, bied ik in mijn gedachten mijn excuses aan het hompje cellen in mijn baarmoeder. ‘Sorry, ik ben nog niet klaar voor jou, ooit wel, maar nu nog niet'”, schreef ze.