Portretten Van Lize Korpershoek

Lize Korpershoek openhartig over abortus

Lize Korpershoek heeft in 2012 een abortus gehad. In een column voor het tijdschrift Flair vertelt de presentatrice en documentairemaakster openhartig over deze moeilijke periode in haar leven.

“Terwijl verdovende vloeistof via een infuus mijn aderen instroomt, bied ik in mijn gedachten mijn excuses aan het hompje cellen in mijn baarmoeder. ‘Sorry, ik ben nog niet klaar voor jou, ooit wel, maar nu nog niet'”, schrijft de 37-jarige Korpershoek, die tegenwoordig een relatie heeft met televisiemaker Tim Hofman, over de ingreep in 2012. In haar column vertelt ze ook over het enige familielid dat haar steunde, de veroordelende reacties, de bedenktijd voor een abortus en over de eenzaamheid die de gebeurtenis met zich meebracht.

“Ik word wakker in iets wat lijkt op een kleedhokje in een zwembad. Ik heb het ijskoud, maar die sensatie wordt overschaduwd door de afwezigheid van de allesoverheersende misselijkheid die me constant herinnerde aan iets waarvoor ik me geleerd heb te schamen”, sluit Korpershoek haar verhaal af in het blad voor jonge vrouwen, dat naar eigen zeggen openheid wil creëren rond abortus. “Ik ben weer alleen, maar niet meer eenzaam.”