Premiere Musical Sky

Kirsten Schilder: ‘Berichtgeving over Nick & Simon was bizar’

Kirsten Schilder heeft met verbazing gekeken hoe de media hebben bericht over de break-up van Nick & Simon. De vrouw van Nick Schilder vond het vooral bijzonder dat er “van niets zoveel gemaakt werd”.

“Er werden zelfs gedragsspecialisten ingezet om de non-verbale communicatie tussen Nick en Simon te lezen. Bizar”, zegt Kirsten in een duo-interview met Beau Monde. “En vervolgens maakte zo’n gedragsspecialist er een spannender verhaal van dan het was. Dat was fascinerend om te zien.”

Nick herhaalt in het gesprek dat er echt geen ruzie is tussen hem en Simon. “De media doen alsof het een keiharde waarheid is, terwijl wij weten dat het niet zo is. Uiteindelijk zullen mensen ook wel merken dat er geen ruzie is, want Simon en ik blijven op zoveel vlakken samenwerken.”

Heftig

Kirsten vond het “heel heftig” hoe de breuk in het nieuws kwam. Het kwam ook eerder naar buiten dan gepland. “Daar schrok ik van”, zegt ze. “Mijn moeder stuurde me de cover van Privé waarop heel groot stond: ‘Nick & Simon gaan uit elkaar’. Ik dacht echt: hoe kan dit? Het overviel mij. Aan de andere kant was het ook wel prettig dat het out in the open was en dat ik er met mensen over kon praten.”

Nick sluit niet uit dat de vriendschap met Simon juist beter wordt nu ze straks niet meer dagelijks met elkaar werken. “De tijd zal leren hoe onze band zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Doordat Nick & Simon wegvalt, kan het zijn dat we elkaar privé vaker gaan opzoeken. Het kan ook zijn dat ieder meer zijn eigen weg gaat.”