Kim Kardashian

Kim Kardashian koopt juweel prinses Diana op veiling

Een juweel van prinses Diana heeft op een veiling van Sotheby’s bijna 164.000 pond opgebracht (183.000 euro). De koper is niemand minder dan Kim Kardashian, maakte het veilinghuis woensdag bekend.

Het gaat om het zogenaamde Attallah-kruis, een creatie van Garrard. Het sieraad is gemaakt met goud, zilver, amethist en diamanten. Het unieke juweel was naar verluidt een van de favoriete sieraden van prinses Diana. Ze droeg het kruis onder meer in 1987 toen zij een benefietgala van het goede doel Birthright bijwoonde. Vier bieders streden om het juweel, maar het hoogste bod kwam uiteindelijk van Kardashian. Het sieraad leverde een stuk meer op dan verwacht. De opbrengst werd van tevoren geschat op 80.000 pond (ruim 91.000 euro).

Volgens het veilinghuis werd het kruis alleen door prinses Diana gedragen en was het sieraad na haar dood in 1997 niet meer in het openbaar gezien.

Kardashian is volgens entertainmentwebsite TMZ wel vaker actief op veilingen. Zo bemachtigde ze eerder bijvoorbeeld voorwerpen van Elizabeth Taylor. Vorig jaar baarde Kardashian opzien door op het Met Gala een oude jurk van Marilyn Monroe te dragen, wat haar kwalijk werd genomen door critici.