Aftrap Holland Zingt Hazes

Karsu over Giro555: ‘Voel me enorm verbonden met mensen’

Zangeres Karsu zit op de landelijke actiedag ook in het belpanel van Giro555 in Beeld & Geluid in Hilversum. “Ik voel me enorm verbonden met de mensen die hier zijn”, zegt de zangeres tussen de telefoontjes door. Karsu verloor meerdere familieleden door de zware aardbevingen in Turkije.

Ze noemt het “heel bijzonder” om deel uit te maken van het belpanel. “Ik voel dat ik een doorgeefluik ben. Terwijl ik dit doe, krijg ik ook nog appjes over tenten die geregeld moeten worden in het rampgebied dus dan ben ik ook dat nog aan het regelen. Ik zit er echt helemaal in.”

De zangeres sprak onder anderen een meisje dat al haar spaargeld heeft gedoneerd. “En een man die zijn stem kwijt was, maar iemand voor hem liet bellen en 100 euro doneerde. Dat is zo hartverwarmend.”

Troost

De massale hulp houdt Karsu op de been. “Iedereen vraagt me elke keer hoe doe je het, maar ik denk dat ik het door dit soort dingen allemaal kan.” De zangeres treedt woensdagavond ook op tijdens de live-uitzending op NPO 1. “In het begin dacht ik, dat kan ik toch helemaal niet. Maar muziek biedt ook troost.”

De zangeres doneert alle inkomsten van haar pas verschenen Karsu’s Kitchen Kookboek aan noodhulp voor het door zware aardbevingen getroffen gebied. Ze zei woensdag in het actiecentrum in een interview met Ruud de Wild dat ze inmiddels 200.000 euro heeft opgehaald.