Karin Bloemen openhartig over loodzwaar jaar

Karin Bloemen kan terugkijken op een jaar met grote veranderingen. 'Het was vreselijk zwaar; mijn knie-operatie, het afvallen, maar ik voel me nu gelukkig kiplekker, weer als nieuw', aldus Karin.

Karin heeft een loodzwaar jaar achter de rug. Ze was niet alleen in gevecht met haar kilo’s, ook haar beide knieën waren versleten. ‘Ik kon mijn show doen, maar daarna lag ik helemaal kapot op de bank. Elke stap deed zeer, want mijn knie was echt op’, vertelt de cabaretière aan Weekend.

Niet alleen voor Karin zelf was het een moeilijk jaar, ook haar omgeving heeft het volgens de goedlachse comédienne niet altijd gemakkelijk gehad. ‘Voor mijn man Marnix was het natuurlijk ook heel zwaar, hij moest allemaal dingen doen die ik niet meer kon. Denk aan boodschappen tillen, steeds de trap op en af om wat voor me te halen. Achteraf gezien waren de pijn en het jaar voor de operatie absoluut geen makkie, en ook de operatie en de revalidatieperiode waren niet gemakkelijk, maar daarna werd het steeds fijner. Twee knieën tegelijk laten opereren is natuurlijk ook wel heel heftig.’

Inmiddels kan Karin, dankzij haar twee nieuwe knieën, weer lopen, dansen, bewegen en haar show doen zonder pijn te hebben. Daarnaast is ze door een proteïnedieet maar liefst 26 kilo kwijtgeraakt: ‘Ik ben heel blij. Ik heb ook belachelijk veel meer energie. Ik doe nu veel te veel eigenlijk’, aldus Karin.

Lees het hele verhaal in Weekend. Editie 17 ligt nu in de winkel. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen