Julia Roberts

Julia Roberts over rol in Notting Hill: ‘Voelde zo awkward

Julia Roberts had haar iconische rol in “Notting Hill” bijna afgewezen. Het spelen van filmster Anna Scott voelde “ongemakkelijk”, vertelt de 56-jarige actrice in een interview met Vogue.

“Heel eerlijk, één van de moeilijkste dingen die ik ooit heb moeten doen, was ‘Notting Hill’ spelen. Een filmster spelen voelde zo ongemakkelijk”, blikt Roberts terug.

In de romantische komedie uit 1999 speelt Roberts een wereldberoemde actrice die verliefd wordt op boekhandelaar William Thacker, gespeeld door Hugh Grant. “Het voelde zo awkward om zo’n rol te spelen; ik wist niet eens hoe ik het moest doen”, aldus Roberts.

Ook de kleding van Anna Scott stond Roberts niet aan. In één van de laatste scènes van de film, waarin Roberts haar liefde aan Grant verklaart, draagt de actrice dan ook een outfit uit haar eigen kledingkast. “Mijn chauffeur, de lieve Tommy, stuurde ik die ochtend terug naar mijn flat. Ik zei: ‘Ga naar mijn slaapkamer en pak dit, dit en dit uit mijn kast.’ Het waren mijn eigen slippers, mijn schattige korte blauwfluwelen rokje, een T-shirt en een vestje.”