Uitvaart Cox Habbema

Janke Dekker: ‘Vrouw van affaire Egbers bleef hem stalken’

Volgens Janke Dekker bleef juist de vrouw met wie Tom Egbers jaren geleden op de redactie van NOS Sport een affaire had, de presentator nadien nog lastigvallen. Dat zegt de vrouw van de presentator en voormalig voorzitter van meldpunt MORES maandag in het Algemeen Dagblad.

“De vrouw accepteerde niet dat het uitging. De sms’jes bleven komen”, zegt Dekker over de affaire die door Egbers daarvoor al zou zijn beëindigd. Volgens Dekker voelde zij zich daarna “zo onveilig na aanhoudende sms’jes van de vrouw”, dat de politie werd ingeschakeld en er een jaar lang camerabewaking in huis wordt geplaatst, schrijft het AD.

Dekker vindt bovendien dat het onthullende artikel van de Volkskrant, waar onder meer het vermeende wangedrag van Egbers wordt besproken, onjuist is. Egbers zou de vrouw juist zoveel mogelijk hebben ontweken op de redactie, in plaats van haar geïntimideerd te hebben en voor dingen als “serpent” en “as van het kwaad” hebben uitgemaakt. “Van die affaire heeft hij spijt, maar die excuses golden niet voor het pestgedrag of intimideren, want daarvan was geen sprake”, meent Dekker in de krant. “Ook wordt beweerd dat de vrouw na een jaar vertrok bij de NOS, maar dat was pas jaren later.”

In een reactie op het AD-artikel weerlegt journalist Willem Feenstra van de Volkskrant de beweringen van Dekker. “Egbers ontkent enkele elementen van het pestgedrag, maar niet het gedrag als zodanig. De in het artikel beschreven gedragingen zijn waargenomen door meerdere collega’s en blijken ook uit de verschillende stukken die wij in handen hebben.”