Marco Borsato Met Leontine Borsato En Luca, Jada En Senna 14092102

Jada Borsato en vader Marco closer door rel rond The Voice

Jada Borsato (20) vertelt openhartig aan Weekend wat alle ophef rond haar vader Marco heeft gedaan met de Borsato’s als gezin. “Ik denk dat het ons in zekere zin echt meer samen heeft gebracht, omdat je zo de keerzijde leert kennen van bekend zijn.”

De ‘dochter van’ is behalve met acteren ook bezig om, net als haar vader, een zangcarrière op poten te zetten. Door het schandaal rond The Voice, waarbij Marco, Ali B en Jeroen Rietbergen werden beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, maakte ze de keerzijde van het BN’erschap van wel heel dichtbij mee en ging ze twijfelen aan haar ambities, legt ze uit. “Jarenlang heb ik alleen maar lovende woorden over mijn vader gehoord, wanneer mensen zijn naam noemden was het alleen maar van: ’Marco Borsato the GOAT – Greatest Of All Time’. En nu is het ineens eigenlijk bijna altijd als zijn naam wordt genoemd dat er een oeh of iew! achteraan komt. Iets negatiefs. En dat zet je ook aan het denken natuurlijk, van: hmm, wil ik dit wel?”

Waarheid wint altijd

Ze zal haar vader hoe dan ook altijd blijven steunen en voor hem vechten, want dat heeft hij voor haar ook altijd gedaan. “Ik weet hoe mijn vader in elkaar steekt en mijn mening zal daar nooit over veranderen: ik weet precies hoe het allemaal zit.” Daar kan de twintigjarige niet specifiek over uitweiden maar zorgen over de afloop van de kwestie heeft ze niet, “want de waarheid wint áltijd. Altijd. Dat denk ik écht.” Want, vervolgt Jada: “Als dat niet zo is, dan zouden we een heel slecht rechtssysteem hebben”. 

Beeld: Reni van Maren

Lees het hele verhaal en nog véél meer deze week in Weekend nummer 4, nú in de winkel. Of lees ‘m hier online.