Hans Kazan

Hans Kazàn viert dit jaar dubbel feest

Hans Kazàn staat in maart uitgebreid stil bij twee mijlpalen. De goochelaar viert dan zijn zeventigste verjaardag en tegelijkertijd dat hij vijftig jaar in het vak zit. Vanwege zijn recente gezondheidsproblemen wordt het een “uitbundig” feest, zo vertelt hij aan De Telegraaf. “Vieren dat ik een gezegend mens ben. Zeker nu ik de kwetsbaarheid van het leven onder ogen heb gezien.”

“Het is toch fantastisch dat ik dit jaar bij die twee mijlpalen mag stilstaan?”, stelt Kazàn. “Vooral omdat ik natuurlijk veel te kampen heb gehad met gezondheidsproblemen, die me de afgelopen jaren behoorlijk op de proef hebben gesteld.”

Biografie

Het feestje staat gepland voor eind maart. Dan verschijnt ook Kazàns biografie. De illusionist denkt overigens niet aan stoppen. “Integendeel, ik vind het nog steeds leuk om bijvoorbeeld lezingen te houden – waarbij ik af en toe ook nog een konijn uit de hoge hoed tover. Ik ga echt niet met een glas wijn en een strooien hoed onder een palmboom zitten mijmeren, terwijl ik me nog vitaal voel. En zolang mijn gezondheid het toelaat, blijf ik in Nederland werken.”