Marlijn Weerdenburg

BN’ers onthullen hun goede voornemens

Nieuw jaar, nieuwe goede voornemens. De één probeert niet langer te diep in het glaasje te kijken en tandhakt zich door ‘Dry januari’ heen, de ander is voornemens het rustiger aan te doen of meer aandacht te besteden aan hun geliefden. Maar wat gaat bekend Nederland dit jaar allemaal anders doen? Ze vertelden het aan Weekend

Albert Verlinde was al vóór de start van 2023 bezig met zijn goede voornemens, vertelt hij. “Mijn goede voornemen is wat ik nu eigenlijk al doe: genieten van het leven, dat wil ik echt blijven doen. Ik doe dat door ritme te krijgen, lekker te wonen, met de honden erop uit te gaan, leuke dingen te doen, weekenden weg te gaan. Ik mis Shownieuws niet. Ik hoef er niet meer drie keer in de week te zitten zo laat op de avond en dat heeft me rust gegeven. Daarnaast: ik heb een duidelijke mening en daar komen logischerwijs veel reacties op, maar dat is heel erg vermoeiend. Dan is het de hele dag bingo! Die telefoon blijft dan gaan, dat is echt anders dan vroeger. Ik vind het heerlijk om dat even niet meer te hebben.” 

Barry Stevens: meer loslaten

Barry Stevens wil, jawel, vooral dóórgaan. “Ik wil aan mijn geest werken, accepteren dat ik oud word. Ik ben veel bezig met vragen als: hoe ga je daarmee om? Er zijn dingen uit het verleden waar ik me misschien te krampachtig aan vast wil houden. Terwijl ik besef dat je ze eigenlijk moet leren loslaten. Ik moet gewoon accepteren dat de dingen gaan zoals ze gaan. Alleen is dat wel moeilijk, moet ik eerlijk zeggen.” 

Marlijn Weerdenburg: keihard aan het werk

Marlijn Weerdenburg gaat dit jaar hard aan de bak, zowel binnens- als buitenshuis. “Ik ga een paar mooie tv-projecten doen, waaronder MolTalk, en ik ga solo de theaters in. Eind december zijn we verhuisd naar onze ’grote mensenwoning’ in Hilversum, die mijn vriend samen met mijn vader en z’n neef heeft verbouwd. We zijn ’m helemaal aan het verduurzamen, met een warmtepomp, dubbel glas en isolatie. Dan hebben we dat alvast maar gedaan. Ik hoop dat het een fijn familiehuis wordt voor ons viertjes. Dat is een droom die is uitgekomen. Verder komt er in april een album aan, ik ga weer zingen. Gezond en gelukkig blijven staat voor mij met stip op nummer één. Vooral gezond blijven, omdat ik steeds maar mensen zie die ziek worden. Dus genieten van dat wat er is. Volgens mij ben ik wel op de goede weg. Ik geniet van mijn werk en alles wat ik heb.” 

Ans Markus: kleine dingen koesteren

Kunstenares Ans Markus is voornemens nu meer dan ooit vooral te genieten. “Helaas heb ik nu zelf ondervonden hoe belangrijk je gezondheid is doordat ik werd gediagnosticeerd met eierstokkanker. Het is misschien afgezaagd, maar daarom is mijn voornemen om van iedere dag de goede momenten en kleine dingen te koesteren. En mensen blij te maken door simpelweg aardig te zijn. Aangezien mijn tentoonstelling in Museum Slager Den Bosch tot 12 maart loopt, is er even wat onrust. Maar voor daarna is het mijn voornemen weer snel te gaan schilderen.” 

Lees het volledige verhaal en nog véél meer in Weekend nummer 1, nu in de winkel. Of lees het eerste nummer van het jaar online. Liever bestellen? Dat kan hier.