Bekendmaking Mediapersoon Van Het Jaar

André van Duin blij dat hij wisselbeker ‘Mediapersoon van het Jaar’ door mag geven aan Arjen Lubach

Arjen Lubach is er “heel verguld mee” dat hij dit jaar is verkozen tot Mediapersoon van het Jaar. Dat zei de presentator in zijn dankwoord kort nadat hij de wisselbeker uit handen van zijn voorganger André van Duin kreeg. André vindt Arjen “een waardige opvolger”. De presentator en komiek is echter vooral blij dat de bijbehorende wisselbeker eindelijk zijn huis uit is, zo zei hij na afloop van de bekendmaking tegen het ANP.

“Ja, het is een enorme sta-in-de-weg”, lachte Van Duin. “Je zet ‘m ook niet in de kamer neer. Alleen als je een kantoor hebt of zo, dan kan je ‘m nog wel kwijt. Je bent een soort bewaarder van die beker en eigenlijk wil je ‘m zo snel mogelijk weer de deur uit. Een beetje een onding eigenlijk.”

Van Duin benadrukte wel dat het “geweldig” was om vorig jaar te winnen en ook in het feit dat Lubach de volgende winnaar is kan hij zich vinden. “Hij is een waardige opvolger, zeker. Ik ben natuurlijk van de comedy, dus als ik had moeten kiezen – ik had er niets mee te maken – dan had ik ook iemand uit de comedy gezocht. Iemand die mensen aan het lachen maakt.”

Gekke titel

De 43-jarige Lubach maakte van de gelegenheid gebruik om de hele redactie van de Avondshow met Arjen Lubach te bedanken. “Het is een gekke titel. Het heet Mediapersoon van het Jaar maar iedereen weet dat ik zonder mijn televisieprogramma nooit een mediapersoon zou worden en iedereen weet ook dat ik zonder mijn redactie nooit een programma zou hebben. Dus deze is, hoe cliché ook, ook voor de mensen met wie ik werk.”

Verwijzing naar DWDD

Lubach stipte daarbij aan dat de meeste redactieleden al uit de tijd van Zondag met Lubach stammen. “De meeste zijn hier sinds dag één. We hebben de laatste tijd veel gehoord over de hoge doorloop van redactieleden en ik ben blij dat dat niet bij ons aan de hand is.” Met die laatste woorden verwees hij duidelijk naar het Volkskrantartikel over de misstanden bij De Wereld Draait Door.

De titel Mediapersoon van het Jaar, voorheen Omroepman of -vrouw, werd maandag voor de 32e keer uitgereikt.