André

André Hazes: Monique heeft meest geleden onder mijn verslaving

Monique Westenberg heeft van alle mensen om André Hazes heen het meest geleden onder de drank- en drugsproblemen die hij had. Dat zegt de 28-jarige artiest, die inmiddels nuchter leeft, donderdagavond aan tafel bij Jinek. “Dat durf ik wel te zeggen, ja.”

Ook Djarno Hofland, de neef van Hazes, heeft het zwaar te verduren gehad. “Die heb ik het wel heel moeilijk gemaakt. En wat heel pijnlijk is geweest: ik heb mensen laten denken dat ze gek zijn”, zegt hij. Daarbij noemt hij het voorbeeld van zijn relatie met Monique. “Dan was ik een avond wezen stappen en was ik stiekem in de keuken aan het gebruiken en zat ik alleen maar naar boven te kijken of een van de twee naar beneden kwam. Als dan een van de twee naar beneden kwam, ging ik snel op de bank liggen. Als zij dan zeiden dat ik gebruikte, zei ik: je bent gek. Ik heb mensen zich heel klein laten voelen.”

Niks aan de hand

Westenberg, de moeder van Hazes’ kind, probeerde jarenlang aan de bel te trekken bij iedereen om de zanger heen, vertelt hij. “Maar ik zag zelf het probleem niet en dacht dat er niks aan de hand was. Nu kan ik wel zeggen dat dat niet zo was.” Hazes en Westenberg zijn inmiddels niet meer samen.