Anouk

Anouk en Emma Heesters brengen duet uit

Anouk en Emma Heesters zijn samen de studio ingedoken. De twee zangeressen hebben een duet opgenomen, dat de themasong is geworden van de 25e editie van De Vrienden van Amstel LIVE (VVAL). Het nummer Met Jou Kan Ik Het Aan is dinsdag uitgekomen.

Anouk brengt zelden een duet uit maar voor Heesters wilde ze een uitzondering maken. “Ik had een nummer geschreven over vriendschap wat perfect paste bij het optreden in Ahoy maar daar zochten we nog wel een bijzondere stem bij”, aldus de 47-jarige zangeres. “In de studio klikte het meteen met Emma. Ze werkt keihard, is niet snel tevreden en heeft echt een ongelofelijke stem die het nummer precies bracht waar ik naar opzoek was.”

De 26-jarige Heesters vult aan: “Toen ik door Anouk werd gebeld of ik zin had om samen de studio in te gaan heb ik mezelf natuurlijk wel even in m’n arm geknepen. We kenden elkaar nog helemaal niet maar er was meteen een klik. Het resultaat is volgens mij een heerlijke meezinger die we donderdag eindelijk samen mogen zingen in Ahoy.”

Met het verschijnen van de single zijn ook direct de eerste namen van de komende editie van De Vrienden van Amstel bekend. Heesters doet na vorig jaar voor de tweede keer mee. Anouk is voor de vijfde keer van de partij. Zij was al bij de eerste editie in 1998.

De Vrienden van Amstel LIVE bestaat dit jaar uit liefst twintig concerten. Donderdag is de eerste in Rotterdam Ahoy. De serie loopt nog door tot eind januari.