Schermafbeelding 2023 06 01 Om 14.09.06

Monique’s tips week 24

Wekelijks de nieuwste producten, handige weetjes, interessante onderzoeken en meer.

Chocolade zonder koemelk

Heerlijk, melkchocolade. Maar dat wordt wel gemaakt met koemelk, boter of room. En dat draagt bij aan de CO2-uitstoot en dat vonden ze bij Hands Off My Chocolate niet fijn. De oplossing: vegan chocolade! Door de koemelk te vervangen door rijstmelk is de CO2-uitstoot van hun vegan chocoladerepen meer dan 40% minder dan (koe)melkchocolade. Inmiddels zijn de vegan-repen van Hands Off zo’n succes dat ze hun andere repen de deur uit doen. Probeer eens de vegan Caramel Seasalt, de Cocoa Cookie of de ­bites met amandel, popcorn of pinda’s.

Schermafbeelding 2023 05 09 Om 13.54.40

Toeslag op plastic

In Nederland gooien we elke dag negentien miljoen plastic bekers en voedselverpakkingen weg na eenmalig gebruik. Daar komt vanaf 1 juli verandering in. Dan betaalt u een toeslag op een plastic wegwerpverpakking of statiegeld voor een herbruikbare verpakking. Ondernemers mogen zelf bepalen hoeveel u gaat betalen: de overheid adviseert een toeslag van € 0,25 tot € 0,50 voor een papieren of kartonnen wegwerpverpakking en € 0,05 voor voorverpakte groente, fruit, noten en portieverpakkingen.

78568739 M Normal None

Kleurrijk terras

De buitenkleden van Merel in Wonderland zijn een eyecatcher op uw terras of balkon. Kleurrijk en in diverse leuke prints. Zoals de Wonder Rugs Original Mila – een kleurencombinatie met geel, roze, blauw en groen in een vrolijk oosters design. Het kleed is in drie maten te verkrijgen. De kleinere variant van Soro Rose Gold is eveneens favoriet bij tuin- en balkonliefhebbers. Alle (pastel) kleuren zijn geprint op pet stof. Makkelijk te reinigen met water of een sopje zonder chemische ingrediënten. Ook leuk, de buiten­kleden zijn tijdens minder zomerse dagen ook ­binnen te gebruiken! Meer info op Merelinwonderland.nl.

Schermafbeelding 2023 06 01 Om 14.09.06

Kijktip

Een echte zomerquiz, De Kwis Met Ballen, gepresenteerd door Johnny de Mol. Vijf kandidaten die boven een zwembad strijden om een geldprijs met tien quizvragen. Is het antwoord fout, dan knalt een gigantische bal een van de spelers zo het bad in. Alleen als de laatste vraag door minstens één teamlid juist wordt beantwoord, wint het team 25.000 euro. Vanaf 24 juni om 21.30 uur bij  SBS6.

Schermafbeelding 2023 06 01 Om 13.48.54

In Franse sferen

Wilt u eens flink in de watten gelegd worden, ga dan naar Troef. Net open, maar nu al dé hotspot van Amsterdam. In dit stijlvolle, Frans georiënteerde pareltje is het genieten van ­culinaire meesterwerkjes. Elk knus hoekje heeft zo z’n charme, maar helemaal gewéldig is het aan de bar bij de prachtige open keuken – mét bijpassende gordijntjes, alsof u naar een theatervoorstelling kijkt. Troef heeft een ruim wijnassortiment, te ­bewonderen in de glazen ’wijnkamer’ waar u, indien u dat wilt, geadviseerd wordt. Meer info op Troefamsterdam.nl

Unknown 1 1