Lillet Sfeerbeeld 1

Monique’s tips week 18

Wekelijks de nieuwste producten, handige weetjes, interessante onderzoeken en meer.

ZwangerHap

Wat mag je nou wel en wat niet eten als je zwanger bent? Er is altijd iemand in je omgeving die het beter meent te weten, maar de app ZwangerHap biedt soelaas. Die geeft niet alleen aan wat u níet, maar ook wat u wél kunt eten, ook bij allerlei zwangerschapskwaaltjes. Het geeft een waarschuwing als ergens ziekmakende bacteriën zijn aan-getroffen en als bonus kunt u volgen hoe uw baby in uw buik groeit.

Schermafbeelding 2023 04 19 Om 14.29.50

Vrouwen en chocolade

Genoeg chocoladeliefhebbers onder de mannen, maar toch hebben de meeste vrouwen er nog meer mee. Daar zijn redenen voor: met name rond de menstruatie kunnen we er écht niks aan doen dat we die reep uit de kast toch opeten. Volgens wetenschappers wordt er tijdens het eten van chocolade een stofje aangemaakt, fenylethylamine, dat uw stemming verbetert. Hetzelfde stofje komt vrij als we verliefd zijn. Dan is er nog de toename van dopamine, dat stressgevoelens vermindert, én het zou lustverhogend zijn. Dus ja, we wíllen het wel laten staan, maar waarom zouden we?

110399745 M Normal None

Proost, op alle bonusmoeders

Bonusmoeders genoeg. Niet alleen stiefmoeders, maar ook de buurvrouw die altijd voor je klaarstaat of die fijne collega waar je altijd terechtkan. Verwen hen eens met Lillet Rosé, een heerlijk aperitief van Franse wijnen en vruchteninfusies, geproduceerd ten zuiden van Bordeaux. Direct gebotteld nadat de blend van wijnen en infusies is bereikt, om zo zijn frisheid en lichtheid te bewaren. Dus nodig je bonus uit, vul twee mooie glazen met ijs en schenk daar 5 cl Lillet Rosé en 10 cl tonic overheen. Erin een schijfje limoen en niets meer aan doen. Ja, opdrinken! Verkijgbaar bij Gall en Gall voor €17,95.

Lillet Sfeerbeeld 1

Bijzonder

Geweldige uittip, bijvoorbeeld samen met moeder: de nieuwe beleving in Fabrique des Lumières over Salvador Dalí. U ziet op het Westergasterrein in Amsterdam het werk van de iconische Spaanse kunstenaar voor uw ogen tot leven komen. Zo springt de beroemde Koningstijger daadwerkelijk uit de bek van de andere tijger, terwijl u begeleid wordt door de, eveneens iconische, muziek van Pink Floyd. Met uw kaartje kunt u ook naar de naastgelegen tentoonstelling van Gaudí, architect van de beroemde Sagrada Familia in Barcelona. fabrique-lumieres.com 

Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 100

Filmtip

Na het grote succes van The Book Club gaan de vier goede vriendinnen-op-leeftijd in Book Club: The Next Chapter op een echte meidentrip naar Italië. Als de boel ontspoort en er geheimen boven water komen, verandert wat een ontspannen vakantie had moeten zijn in een uitzonderlijk avontuur. Wederom met Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen en Candice Bergen. Vanaf 11 mei in de bioscoop.

Schermafbeelding 2023 04 18 Om 14.43.52