So7

Monique’s tips week 17

Wekelijks de nieuwste producten, handige weetjes, interessante onderzoeken en meer.

Dure of goedkope zonnebril?

Vaak wordt gedacht: hoe duurder een zonnebril, hoe beter. Dat is echter niet altijd waar. Belangrijk is dat de bril een CE-markering heeft, dit is meestal op de binnenkant van het brillenpootje te vinden. Des te hoger de CE-categorie, des te meer zonlicht er geblokkeerd wordt. Een CE-markering van minimaal 3 wordt aangeraden. Kijk ook of er 100% UV of UV400 op de bril staat. Dit betekent dat de bril 100% oogbescherming heeft. Bij een dure zonnebril betaalt u meestal voor de merknaam, maar het hoeft dus niet te betekenen dat-ie beter is dan een goedkopere variant.

Stylish Young Woman , Walking With Colorful Shopping Bags Near The Store During Black Friday Shopping Process

Tuintips van Karin

Dat Karin Bloemen haar naam zeker waarmaakt, bewijst ze maar weer  op haar website karinstuintips.nl (ook op Facebook en Instagram). In coronatijd herontdekte de cabaretière een oude hobby: tuinieren. Ze ging op zoek naar bijzondere adresjes en kwam zo in contact met mensen met een passie voor de tuin. Al hun tips en haar eigen ervaringen zet Karin op haar website, dus doe er uw voordeel mee als u ook groene vingers wilt krijgen.

Schermafbeelding 2023 04 12 Om 17.10.57

Licht muziekje

De nieuwe WF-C700N in-ear headphones zijn de lichtste oordopjes met noise-cancelling van Sony. Verbeteringen in ontwerp en vorm, gebaseerd op uitgebreide data over oorvormen, maken deze oordopjes heel comfortabel en ze zitten heel stevig in uw oren. De windruisreductie-technologie vermindert achtergrondruis en windgeluid, zodat gesprekken en muziek helderder overkomen. Bovendien beschikt de WF-C700N over Adaptive Sound Control, dat de instellingen voor omgevingsgeluid automatisch aanpast aan waar u bent. Verkrijgbaar in zwart, wit, groen en paars voor €130,-.

So7

Middagje in Parijs

Het gevoel alsof u aan het lunchen bent in Parijs, dat overviel ons in het intieme Le Petit Soeur – op een steenworp afstand van haar bekende ’zus’ Bistrot du Bac. In dit mooie en warme pareltje waant u zich even in de ’stad van de liefde’, maar dan op de rustige Kaap in Rotterdam. Oesters, coppa di Parma, escargots, tongschar: u vindt het allemaal terug op de verrukkelijke kaart vol klassieke petits plats voor lunch en diner. U eet aan een knus tafeltje, de gezellige bar of op het zonnige terras. Meer info over deze leuke Franse bistro: lapetitesoeur.nl

Unknown 3 1

Kijktip

Op 4 mei staan we stil bij de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Film1 doet dat met drie films. Waar Is Anne Frank, om 20.00 uur, gaat  over hoe Anne Frank voortleeft in Amsterdam. Wat hebben we van haar geleerd? Om 21.40 uur zien we Monic Hendrickx, Fedja van Huêt en Daan Schuurmans in De Held, over een geheim uit de Tweede Wereldoorlog dat vraagt om wraak. Tot slot om 23.15 uur The Painted Bird: de oorlog  door de ogen van een zesjarige Joodse jongen.

641b637bd3ebc