Vrouw Vakantie Zomer Koffer

Monique’s tips: slim je koffer inpakken doe je zo

Wekelijks de nieuwste producten, handige weetjes, interessante onderzoeken en meer.

Slim inpakken

Blijft toch lastig, een koffer efficiënt inpakken. Een fijne tip: leg zware spullen onderin de koffer, dus bij de wieltjes. Denk aan schoenen, toilettas, boeken. Zo wordt de koffer niet topzwaar en rolt-ie lekker mee. Bovendien wordt de rest van je spullen dan niet geplet.

Nog opzoek naar een koffer voor jullie vakantie? De TravelZ Horizon is een betrouwbare lichtgewicht koffer van slechts 2.5 kilo. De vier soepele 360-graden wielen zorgen voor stille en makkelijke verplaatsing.

Dagje met Barbie

Die Barbie, 65 jaar en nog steeds razendpopulair, met een taille om bij weg te dromen en grijze haren en rimpels kent ze niet! Weet je nog hoe jouw eerste Barbie eruit zag? En wil je zien hoe ze zich daarna heeft ontwikkeld? Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur organiseert ter ere van haar verjaardag de tentoonstelling Barbie Around the World. Je kunt er de collectie van Armel Rood bewonderen, die al ruim 30 jaar Barbies verzamelt. Haar collectie toont de evolutie van de pop en haar mode. Verder is er een speelruimte met Barbies en accessoires, een megagrote Barbie-verpakking waar je inpast, schermen met de leukste Barbie-weetjes en workshops Barbie-kleding maken. Te bezoeken t/m 30 december, info op ambachtenmuseum.nl.

Schermafbeelding 2024 03 01 Om 11.51.22

Vitamine B voor huidverbetering

De Cicaplast-lijn van La Roche-Posay ís al een succes voor herstellende verzorging. Nu wordt de lijn uitgebreid met een hydraterend serum voor de dagelijkse verzorging. Het is verrijkt met maar liefst 10% vitamine B5, wat de huidkwaliteit al na twee weken zichtbaar verbetert doordat de textuur als een barrière de huid beschermt. Goed voor de vrouwenhuid, maar ook een mannenhuid vaart er wel bij, dus zet jouw flesje achter slot en grendel…

Week vol boeken

Nederlandse literatuur verdient het om in het zonnetje gezet te worden. En er moet veel meer gelezen worden. Daarom is het van 16 t/m 24 maart Boekenweek. Dit jaar is het thema Bij Ons In De familie. Niemand minder dan de hele schrijversfamilie Chabot sloeg de handen ineen om het Boekenweekgeschenk te schrijven. Elke lezer krijgt bij besteding van €15,- aan Nederlandstalige boeken het boek Gezinsverpakking van de familie Chabot cadeau.

Bart Chabot Foto Vincent Mentzel 2023

Leestip

Mooi om cadeau te geven: Hartenkriebels van gestalttherapeut Joke Plaatman is een hartverwarmend boek met tekeningen vol kleur en korte maar krachtige teksten over universele levensonderwerpen die ons allemaal raken: verlangen, zoektochten, liefde, pijn, tegenslag en hoe we met deze emoties om kunnen gaan. De bedoeling van het boek is te inspireren om naar de wijsheid van uw hart te luisteren. Uitgever Paris Books.