Giel Beelen @insta giels Schermafbeelding 2023 06 08 Om 15.48.30

Giel Beelen openhartig over aankomend vaderschap: ‘Het is een gouden tijd’

Dit interview is gepubliceerd in Weekend nummer 24

Giel Beelen is in de wolken. De 46-jarige deejay wordt vader. Zijn Floor is 20 weken in verwachting. Of de wens er al lang was? “Nee, ik heb het altijd van me afgeschoven. Maar toen ik Floor tegenkwam, was het meteen duidelijk. Dan moet het je ook nog gegeven zijn, maar dat is gelukkig het geval bij ons”, vertelt Giel aan Weekend. 

Door Emelie van Kaam

Gefeliciteerd, je wordt vader! Waarom wilde je vriendin Floor een zwangerschapstest doen, voelde ze al iets aan? 

GIEL BEELEN: “Dit jaar stond voor ons in het teken van een kindje. We hadden besloten: het zou nu wel mogen gebeuren. Ik denk dat dat het bijzondere vrouwelijke zintuig is, want Floor voelde ineens de behoefte om een test te doen, en bam, het was meteen raak. Dat was waanzinnig, zó’n mooi moment. Maar ook wel dat we dachten: wauw… We maakten op dat moment net een camperreis door Nieuw-Zeeland en hebben daar een mooie tijd gehad. We hebben het niet gelijk met ons thuisfront gedeeld, want dat moest dan via app of Zoom en dat wilden we niet. Dat het babynieuws toen alleen nog van ons was, vonden we ook echt gaaf. We konden er heerlijk over praten en fantaseren samen in onze bubbel. Heel waardevol.” 

Weten jullie al wat het wordt? 

“Dat weten wij, maar dat gaan we niet delen, haha!” 

Wat voor soort vader denk je dat je wordt?

“Poe, dat is precies wat ik me ook afvraag. Er zijn momenten dat ik denk: ik word echt een strenge vader, om vervolgens te denken: kan ik dat wel? Ik denk dat je een goede vader bent als je zorgt dát je er bent en veel liefde geeft. En dat ga ik zeker doen.” 

Ben je nu extra lief voor Floor? 

“Ja! Absoluut. Maar ook dat gaat heel natuurlijk. Soms denk je alleen: wat kan ik doen? Dat is een beetje gek aan een zwangerschap. Maar ik heb wel het idee dat we het echt met zijn tweetjes, of drietjes eigenlijk, aan het beleven zijn.” 

Waarom is Floor de moeder van je toekomstige kindje?

“Dat is echt grappig: vlak nadat ik Floor had ontmoet, had ik een leuke avond met mijn vrienden. Daar zei ik, en ik schrok er zelf van: ’Jongens, ik denk dat ik de toekomstige moeder van mijn kinderen heb ontmoet! We lachten er toen om, maar ik besefte ook: ik heb dit nog nooit gezegd over een vrouw. Ik voelde dat gewoon bij haar. Waarom dat dan is? Is dat niet het mooie van liefde? Het is onverklaarbaar. Het is een connectie. Moeilijk uit te leggen, het heeft gewoon zo moeten zijn.” 

Zijn jullie al bezig met babynamen? 

“Ja, we hebben een naam. En die ga ik natuurlijk ook niet delen. Maar wat ik er wel over wil zeggen is: ik ben natuurlijk een mannetje van de radio en er zijn veel liedjes met namen – en hier is ook zéker een liedje over. Ik denk dat de meeste mensen dat wel kennen.” 

Waar kijk je het meest naar uit? 

“Natuurlijk het moment dat je zo’n kleine spruit vasthoudt. Ik kan me er nu nog helemaal niks bij voorstellen, maar daar ben ik wel heel benieuwd naar. Eigenlijk kijk ik naar alles uit. Nu al vind ik het allemaal heel bijzonder. Een leven erbij, een gezin. Fantastisch!” 

Was de wens er al lang om vader te worden? 

“Eerlijk gezegd niet. Ik heb het altijd van me afgeschoven. Dat heeft ook wel te maken met een persoonlijke ontwikkelingsreis, wat ik in mijn podcast KUKURU heb besproken. Mensen zeiden tegen me: ’Je zou een goede vader zijn, doe het!’ Niet dat ik die bevestiging nodig had. Maar toen ik Floor tegenkwam, was het meteen duidelijk. Dan moet het je natuurlijk ook nog gegeven zijn, maar dat is gelukkig het geval bij ons.” 

Vinden jullie het een spannende periode of zijn jullie heel relaxt? 

“Het is natuurlijk een heel spannende periode, maar we hebben het geluk dat we een jaar vrij hebben genomen, waarin we niet werken maar op reis zijn. Dat is luxe. Wat ik net al zei, die eerste paar maanden in Nieuw-Zeeland, dat je zo met elkaar de tijd hebt en dat tijdens een zwangerschap, is top. Maar soms vraag je je tijdens het reizen ook wel af of het allemaal goed gaat. Is het allemaal wel veilig? Ik denk van beiden: we zijn relaxt, maar niet té. Je wilt natuurlijk wel dat alles goed verloopt.” 

En dan is het over 20 weken zover. Wat doet het met je dat je dan papa bent? 

“Ja goh, als je die vraag zo stelt, dan is het ineens: bam! Een feit. En natuurlijk weet ik dat ook wel, want ergens voel ik me al vader. Terwijl ik weet dat het straks anders wordt als de baby er is. Over 20 weken is het toch nét een stukje echter. Ik kan niet wachten! Ik vind het héél bijzonder. Ik heb er geen woorden van. Een deejay die sprakeloos is, dat is knap. Dit is echt wel zo’n moment. Ik ben superdankbaar. Ook voor de reacties van alle mensen – vrienden en familie in het bijzonder. Het is een gouden tijd. We gaan nu nog even onze bubbel in, in Indonesië. Straks terug in Nederland. Allemaal mooie dingen.”

Beeld: Instagram@giels

Dit interview is gepubliceerd in Weekend nummer 24. Dit nummer bestellen kan hier. Liever online lezen? Klik dan hier