Stefano Keizers

Stefano Keizers dumpt artiestennaam Stefano Keizers

Gover Meit wil meer zijn dan alleen Stefano Keizers. De cabaretier laat daarom binnenkort zijn alter ego vallen. “Ik weet niet of ik ooit van het stigma Stefano Keizers af kom, maar ik wil mijzelf als artiest een schop onder mijn reet geven en weer iets anders proberen”, vertelde hij in de NPO 1-talkshow Op1.

“Ik voel dat ik langzamerhand verander in een cabaretier die elke twee jaar een andere voorstelling maakt en in een soort keurslijf terecht kom”, legde Meit uit. Volgens hem verschilt Gover niet van Stefano. “Stefano Keizers is alleen een artiestennaam geweest, maar wel eentje die meer geworden is dan ik had gedacht.”

Zakelijk plafond

Als Keizers zit Meit aan zijn “zakelijke plafond”, zo vervolgde hij. Omdat hij zo experimenteel is, trekt hij geen volle zalen. Daarom wil hij op zoek naar andere dingen. “Ik wil veel meer maken en mijzelf veel meer als mijzelf uitlenen. Aan de naam Stefano Keizers hangt een stigma vast dat ik een lollige man ben en dat ik altijd maar op zoek ben naar een grap. Ik wil eigenlijk ook de serieuze kant van het leven gaan belichten. Ik wil ook gaan acteren en wil ook zeker veel meer concepten gaan maken, ook in het theater maar niet als een onemanshow.”

Bang

Die stap maakt Meit wel “verschrikkelijk bang”, zo gaf hij toe. “Maar ik wil niet in een sleur geraken, artistiek gezien. Ik zie mezelf in eerste instantie als een kunstenaar, iemand die concepten ontwikkeld. Voor mij is het leven niet genoeg als ik alleen dat ene zou doen.”

Zo origineel

Meit ontregelde de uitzending enigszins door tijdens een groot deel van het interview te gaan staan, dit tot zichtbaar ongenoegen van presentatrice Carrie ten Napel. De cabaretier deed dat omdat hij naar eigen zeggen altijd “drang heeft om de originaliteit te zoeken”. “Maar dat wringt altijd”, zo verwees hij naar de reactie van Ten Napel. “Ik ben de enige die alles geeft om te proberen iets te vinden dat origineel is en nog niet is gedaan, en een beetje probeert te breken met de sleur.”