Humberto Tan

Zoon Humberto Tan was blij met einde RTL Late Night

De zoon van Humberto Tan was er stiekem blij mee dat zijn vader in 2018 moest stoppen met de dagelijkse talkshow RTL Late Night. Dat bekent de 57-jarige presentator in de podcast RealTalks van FunX-dj Fernando Halman. De nieuwe aflevering verscheen maandag online.

Tan vertelt hoe droevig hij was na de laatste uitzending. RTL haalde hem van het programma vanwege de tegenvallende kijkcijfers. “Ik ging naar huis, ik was verdrietig, het was heel heftig”, vertelt Tan. “Maar toen ik het tegen hem zei, zei hij: yes! Hij dacht mooi: wat kan mij dat programma nou schelen, nu ben jij er tenminste weer ’s avonds.”

Huilen

Tan deed ook in die tijd wel zijn best om thuis te eten. “Ik was meestal tot 20.00 uur thuis”, stelt hij. “Maar ik had natuurlijk via de app en de telefoon wel veel contact met de redacteuren.” Tan moest de avond van de laatste uitzending van RTL Late Night wel huilen, bekent hij in de podcast. “Maar dat was vooral omdat ik me realiseerde dat het het einde betekende van het werk voor heel veel collega’s achter de camera.”

Inmiddels maakt Tan deel uit van de vaste latenight-poule van RTL, samen met Beau van Erven Dorens en Renze Klamer.