Dirk Zeelenberg Schermafbeelding 2023 05 17 Om 11.01.55

Zo viert bekend Nederland vakantie

Dit verhaal is gepubliceerd in Weekend nummer 21

Frankrijk, Spanje, Italië: het zijn nog altijd de populairste plekken onder de Nederlanders, ook bij de bekende gezichten. Maar zoeken zij alle hotspots op of gaan ze voor rust? Zijn de koffers al ver van tevoren gepakt of nemen ze liever een lastminute? En wat vinden zij echt belangrijk tijdens hun welverdiende vakantie?

Door Emelie van Kaam

Dirk Zeelenberg: ’Nieuwe dingen ontdekken’

“Ik moet heel veel mooie huwelijken sluiten in binnen- en buitenland, wat natuurlijk fantastisch is. Ik mag naar Spanje, Italië, New York en Brazilië. Ik moet heel veel reizen, maar ik ga ook zeker met mijn kinderen en Nicole op vakantie. Mijn kinderen willen heel graag naar Ibiza, maar daar zijn we vorig jaar al drie weekjes geweest, dus ik ga wat anders zoeken. Ik ben er nog niet helemaal uit welke bestemming het wordt, als we er maar heerlijk kunnen eten, zwemmen én nieuwe dingen kunnen ontdekken.”

Fajah Lourens: ‘Lekker wandelen’

“Ik ga naar Malaga met mijn gezin – dus met mijn dochter Irem, haar baby, haar vriend, mijn zoon Shai en mijn vriend Patrick. We gaan met z’n allen in één huis. Patrick en ik zijn op 3 en 6 juli jarig, dus dat gaan we met z’n allen vieren. We gaan er met de camper naartoe – Patrick heeft een VW-busje gekocht. De kinderen nemen wel het vliegtuig. In de vakantie vind ik het het belangrijkst om mijn rust te pakken en lekker te kunnen wandelen.” 

Schermafbeelding 2023 05 17 Om 10.56.33 1

Stefano Keizers/Donny Ronny: ‘Lekker werken in het buitenland’ 

“Ik heb iets nieuws uitgevonden en dat is films draaien in het buitenland. Dat is echt geweldig om te doen. Als je een kleine rol speelt in de film, dan heb je eigenlijk een heel groot deel van de tijd vakantie – terwijl iemand je ervoor betaalt. Dus dat heb ik de afgelopen maand gedaan. Ik ben op Curaçao geweest en in Kroatië. Het was allebei geweldig. Deze zomer ga ik ook weer lekker naar het buitenland om films te draaien.” 

Screenshot 2023 06 09 15.13.35

Robert ten Brink: ‘Lekkere wijnen én eten’

“Mijn vrouw en ik gaan eigenlijk altijd naar Vlieland en Italië. Ik ben heel honkvast. In Italië ga ik graag naar de stad Rome en qua eiland ben ik daar het liefst op Sicilië. Het belangrijkste tijdens mijn vakantie is dat ik veel rust heb, dat er lekkere wijn is én lekker eten. Ik ben een bourgondiër, kijk maar naar mijn buik, haha!”

Schermafbeelding 2022 10 06 Om 10.53.29 1

Bastiaan van Schaik: ‘Als de zon maar schijnt’

“Ik blijf in de zomer altijd in Amsterdam. Heel veel mensen zijn dan lekker weg uit de stad en Amsterdam vind ik dan ook prachtig. Ik ga eerder juist in januari of februari weg, als het hier koud is. Voor mij voelt het al als vakantie als de zon schijnt, dus het maakt mij niet uit waar ik ben. Maar Griekenland, Cyprus en Turkije vind ik zeker mooie bestemmingen en Kroatië schijnt ook prachtig te zijn. Dat zijn zeker aanraders voor anderen.”

Beeld: Instagram

Dit verhaal is gepubliceerd in Weekend nummer 21. Dit nummer bestellen kan hier. Liever online lezen? Klik dan hier