Foto Dave Roelvink Zoontje

Zo gaat het met Dave Roelvink na terugkomst uit afkickkliniek

Voor Dave Roelvink is het nog even wennen nu hij terug is in Nederland, nadat hij zes weken lang in een afkickkliniek in Zuid-Afrika is geweest. “Ik ben blij dat ik er weer ben, maar er is wel echt werk aan de winkel”, zegt Roelvink voor de camera van RTL Boulevard.

Dat de 29-jarige Roelvink terug is uit Zuid-Afrika, betekent dan ook niet dat hij niet meer aan zichzelf werkt. “Ik ben nu in Nederland een soort lichter traject aan het volgen. Dus ik pak ‘m wel door, maar dan in Nederland lekker bij m’n gezin”, legt hij uit. “Een kliniek is eigenlijk een beetje de tools krijgen. Uiteindelijk als je terug bent moet je het zelf gaan doen.”

Roelvink was eerder al afgekickt van een drugsverslaving. De oudste zoon van zanger Dries Roelvink was “superteleurgesteld” in zichzelf dat hij een terugval had. “Dan denk je: Hoe kan het je nou gebeuren? Je hebt een prachtig jochie van twee jaar op de bank zitten. Waarom kies je voor die rommel? Als je toch dan dat soort beslissingen neemt in het leven, dan kun je er of mee doorgaan of je kijkt jezelf in de spiegel aan en doet er wat aan. En dat laatste heb ik gedaan.”

Roelvink is als dj werkzaam in het nachtleven. “Het zou verstandig zijn om helemaal uit het nachtleven te gaan. Maar ik ben ook 29 en ik ben ook niet iemand die al jarenlang optreedt en zijn boterham heeft verdiend. Ik moet ook gewoon werken. Dus ik ben heel erg aan het kijken hoe ik dat kan inrichten, om het zo veilig mogelijk voor mezelf te maken. Maar ik heb natuurlijk ook gewoon een gezin, huis en een auto.”