3fm Awards 2023 Uitreiking

Zanger Claude werkt nog steeds in restaurant Enkhuizen

Claude Kiambe wil ondanks zijn pas verworven sterrenstatus zijn oude leven nog niet achter zich laten. De 19-jarige zanger heeft wel zijn studie op pauze gezet maar werkt nog steeds in een restaurant in Enkhuizen.

“Het is echt wel lastiger te combineren, maar vorige week nog heb ik er twee dagen achter elkaar gewerkt”, vertelt Kiambe zaterdag in het AD. “Ik wil dat graag blijven doen, omdat ik leuke collega’s heb en een leuke baas. Het is een superfijne omgeving, het werk voelt niet als een verplichting.”

Spoedcursus in alles

Kiambe scoorde in december een nummer 1-hit met zijn debuutsingle Ladada (Mon Dernier Mot). Hij noemt het “absurd” wat er allemaal gebeurt. “De afgelopen vier maanden waren een spoedcursus in alles. Ik moest op zoek naar een boekingskantoor, een management, had studiosessies en moest een videoclip opnemen terwijl nog allerlei mensen iets van me willen.”

Voorprogramma Stromae

Deze maand speelt hij in het voorprogramma van Stromae in de Ziggo Dome. “Ja, daar kan ik best nerveus van worden, soms denk ik: ga ik dit echt doen? Maar eigenlijk heb ik er toch vooral veel zin in.”