Sweden Eurovision Song Contest Dress Rehearsal

Wil Joost Klein volgend jaar weer meedoen aan het Eurovisie Songfestival?

Joost Klein heeft zaterdagmiddag om 12.00 uur de tweede dag van Pinkpop afgetrapt. De Friese zanger stond met zijn iconische blauwe schouderpak op het podium en begon met zijn songfestivalhit Europapa. Het veld, dat afgeladen vol stond, sprong, zong en danste enthousiast mee.

Klein oogde emotioneel en bedankte het publiek en zijn crew voor alle steun: “Netherlands, I am speechless”, zei hij, “Zonder deze mensen, de band en de mensen om mij heen, was er ook geen Eurovisie geweest. Er hebben zoveel mensen zo hard gewerkt, maandenlang, iedereen!” Daarna zong hij een nummer dat hij naar eigen zeggen ook voor het Eurovisie Songfestival had geschreven, The Bird Song.

De zanger trad bijna een uur op. Hij eindigde zijn set met een alternatieve remix van Europapa en de woorden: “Why the fuck not 2025!”

De zanger werd op het laatste moment aan de line-up van Pinkpop toegevoegd. Het was niet de eerste keer dat de songfestivaldeelnemer in Landgraaf te horen was. In 2022 stond Klein ook al op het festivalpodium.