Portretten Diskjockeys Radio 10 En 538

Wietze de Jager keert niet terug bij 538 of andere Talpa-zender

Wietze de Jager (34) gaat niet meer aan de slag voor Radio 538. Dat bevestigt een woordvoerster van Talpa Network na berichtgeving hierover van het AD. Ze laat weten dat de radio-dj ook niet bij een van de andere Talpa-radiostations aan de slag gaat.

“Wietze heeft opgezegd bij Radio 538”, zegt de woordvoerster. “We zijn hem dankbaar voor de jaren dat hij onderdeel was van Radio 538 en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.”

De Jager en Klaas van der Eerden maakten afgelopen juni de laatste aflevering van hun ochtendshow op Radio 538. In april werd bekend dat de show ging stoppen. “Het maken van een dagelijks programma in de vroege ochtend – en alles wat daar extra bij komt kijken – vraagt 24/7 aandacht”, zei De Jager daar toen over. “Het continu vinden van de juiste balans met het gezinsleven is iets wat ik vaker heb gedeeld met de luisteraars. Voor Radio 538 was dit de aanleiding om in gesprek te gaan. Samen met de zender kwamen we tot de conclusie dat ik het langjarig commitment voor een ochtendshow, in deze fase van mijn gezin, simpelweg nog niet kan overzien.”

De Jager en Van der Eerden presenteerden de ochtendshow sinds januari 2022. “Radio 538 wil beide dj’s graag behouden in de programmering en voert daar momenteel gesprekken over”, aldus de zender destijds.