wendy-van-dijk

Wendy van Dijk eert vader op sterfdag: ‘Liefde is sterker dan de dood’

Wendy van Dijk staat maandag stil bij haar vader Jaap, die zeventien jaar geleden overleed. De presentatrice doet dat door op Instagram terug te blikken op de speciale dag die ze in 2005 voor haar ouders heeft helpen organiseren, omdat zij toen veertig jaar getrouwd waren.

“Mijn lieve papa Jaap”, schrijft Van Dijk bij verschillende foto’s van deze dag. Daarop zijn de presentatrice en haar ouders te zien. “Een paar maanden voordat we wisten dat je ziek was, hadden we de verrassing van je leven georganiseerd. Je zou samen met mama je huwelijksdag opnieuw beleven maar dan goed! Mét een koets en paarden(!) een langgekoesterde wens van jou. Op 10 Febr 2005 waren jullie namelijk maar liefst 40 jaar getrouwd. Op de geboortedag van je kleinzoon Sem die 2 jaar werd. Een mooi lokplan: ‘kom je taart eten lieverd?'”

Engel Van Mijn Hart

Het werd “een onvergetelijke dag en avond”, vervolgt Van Dijk. “Met als absoluut hoogtepunt een optreden van je lieve maatje Marco.” Daarmee doelt Van Dijk op Marco Borsato, die ook op de foto’s te zien is. “Hij zong speciaal voor jullie het prachtige Engel Van Mijn Hart. Achteraf zijn we zo dankbaar dat we jullie jubileum zo groots hebben gevierd. ‘Elke dag kan je laatste zijn’ helaas weten we daar inmiddels alles van.”

In liefde losgelaten

Zeventien jaar geleden moesten ze haar vader “in liefde loslaten”, schrijft de presentatrice. “Maar liefde is sterker dan de dood lieve papa en elke dag ben je onderdeel van ons leven. Voor altijd in ons hart.”