Xander de Buisonjé

Vrouw Xander de Buisonjé doet stapje terug: ‘Te hard gewerkt’

Sophie de Buisonjé doet de komende tijd een stapje terug. De vrouw van zanger Xander de Buisonjé, die onder meer yogadocente is, heeft te hard gewerkt. Dat bevestigt het management van Xander vrijdag naar aanleiding van een openhartig Instagrambericht van Sophie.

In een lange post op social media laat Sophie onder meer weten dat zij voornemens was om de stekker er een maand “volledig uit te trekken” omdat zij naar eigen zeggen “een pauze nodig had”. Ze meldt dat het een “uitdagende periode” werd waarbij ze de bevestiging kreeg “dat dingen anders moeten”. Ze stelt ook “te vaak” over haar grens te zijn gegaan. “Niet wat je wellicht verwacht van een yogateacher.”

Die maand is langer geworden, want Sophie laat weten dat zij voorlopig geen lessen geeft, projecten uitrolt of nieuwe collecties lanceert. “Met natuurlijk enige weerstand gun ik mezelf deze ruimte in de wetenschap dat het ergens naartoe zal leiden”, besluit ze.

Het management van Sophies partner Xander laat desgevraagd aan het ANP weten dat de werkpauze van Sophie niets te maken heeft met een eventuele relatiebreuk. Dat de twee elkaar niet volgen op Instagram komt volgens de zegsvrouw van de zanger omdat ze “samen in een huis wonen en daar verder nooit bij nagedacht hebben”.

De Buisonjé trouwde in 2010 met toen nog Sophie Steger. De twee hebben samen twee kinderen, Dex en Céla-Lynn. Uit zijn relatie met presentatrice Wendy van Dijk heeft Xander nog een zoon, Sem.