Danny De Munk Bij Rechtbank Voor Verhoor Vermeend Slachtoffer

Vrouw die Danny de Munk beschuldigde van verkrachting wordt niet vervolgd

De vrouw die Danny de Munk beschuldigde van verkrachting wordt niet vervolgd. Justitie ziet onvoldoende bewijs voor smaad en laster, het doen van een valse aangifte en meineed. Dat bevestigt haar advocaat Anthony Leigh na berichtgeving hierover van RTL Boulevard.

“Hoewel cliënte wist dat zij niets strafbaars had gedaan, is zij opgelucht nu deze beslissing eindelijk genomen is”, laat Leigh weten. Volgens hem heeft de vrouw de voorbije maanden “in continue angst” geleefd. “Om niet geloofd te worden, om een enorme financiële claim gepresenteerd te krijgen en om door de politie te worden opgehaald. Het effect dat die angst heeft op slachtoffers, die zich vaak al in een kwetsbare positie bevinden, mag absoluut niet worden onderschat.”

Geen excuus

De vrouw zegt “opgelucht en dankbaar” te zijn dat haar verklaringen door het Openbaar Ministerie niet in twijfel zijn getrokken. “Als ik van tevoren had geweten dat de heer De Munk zo fel en intimiderend zou reageren, had ik het niet aangedurfd om aangifte te doen”, staat in een verklaring. Ze voelde zich in dit proces “eenzaam en moedeloos, ook al wist en weet ik dat ik de waarheid aan mijn zijde heb. Het enige wat ik van de heer De Munk nodig had om te verwerken wat er is gebeurd, was een excuus: ‘sorry, ik ben te ver gegaan. Dat had ik nooit mogen doen’. Ik zal nu moeten doorgaan met de kennis dat dat excuus er nooit zal komen.”

Gezoend

De vrouw deed vorig jaar aangifte omdat zij vijftien jaar geleden zou zijn verkracht door De Munk. De twee werkten samen toen de zanger en acteur een rol had in de musical Ciske de Rat. De Munk ontkende de aantijging, maar gaf wel toe met de vrouw te hebben gezoend. Hij sprak van een valse aangifte en deed een tegenaangifte.

Vorig jaar november werd al bekend dat De Munk niet wordt vervolgd voor verkrachting. Ook hier was volgens justitie onvoldoende bewijs.

De Munk kan eventueel nog verder procederen. Hij moet dan binnen drie maanden een zogeheten artikel 12-procedure aanspannen bij het gerechtshof.