Tim den Besten Premiere Hernieuwde Musical Aida

VPRO kan nog niets zeggen over Timmyland, reeks gepland voor ’24

De VPRO kan op dit moment nog niet zeggen wat er gebeurt met de nieuwe reeks Timmyland die programmamaker Tim den Besten aan het maken was. Dat laat een woordvoerder vrijdag aan het ANP weten. De omroep meldde donderdag dat de opnames zijn stilgelegd omdat Den Besten ziek is. Zijn familie liet weten dat hij een zeldzame vorm van kanker heeft.

“De opnames stonden gepland in oktober, er moest nog veel gedraaid worden”, meldt een woordvoerder van de VPRO. De omroep noemt het “echt te vroeg” om te zeggen wat er met het programma gebeurt: “We wachten eerst de mogelijke behandeling van Tim af.” De familie van Den Besten liet donderdag weten dat “de uitslagen van de laatste onderzoeken worden afgewacht, voordat met de behandeling kan worden begonnen.” Het nieuws van zijn ziekte werd naar buiten gebracht omdat via juicekanalen allerlei speculaties de ronde deden over de afwezigheid van Den Besten op sociale media.

Voorjaar 2024

De nieuwe serie Timmyland wordt in principe in het voorjaar van 2024 uitgezonden. In het programma Timmyland, dat te zien is op NPO Zapp, stelt den Besten zich de vraag wat je moet doen om een eigen land te beginnen. Hij is de leider van zijn ‘Timmyland’ waarin hij alles zelf mag bepalen. Timmyland heeft wetten, een munt en een eigen volkslied. In het vorige seizoen sprak Den Besten onder meer met koning Willem-Alexander om te vragen hoe het is om een land te leiden.

Den Besten en Nicolaas Veul rondden eerder dit jaar wel de nieuwe programmaserie 100 dagen in de vergeten wijk af. In de nieuwe reeks, te zien vanaf 29 november op NPO3, gaan de twee programmamakers aan de slag als sociaal werker. Eerder maakten de twee de series 100 dagen voor de klas en 100 dagen in je hoofd, over respectievelijk het onderwijs en de psychiatrie.