Premiere Het Geheugenspel Inloop

Victor Mids over Maarten en Philip in Mindf*ck: ‘Leek me uitdaging’

In de oudejaarsspecial van Mindf*ck van Victor Mids zijn Maarten van Rossem en Philip Freriks te gast. “Dat leek me een grote uitdaging”, zegt de 36-jarige illusionist hierover tegen het AD.

“Maarten en Philip zijn heel rationele, serieuze mannen”, zegt Victor Middelkoop, beter bekend als Victor Mids. “Ik was te gast in de studio van De slimste mens en heb ze in de kandidatenstoel gezet. Ik was degene die hun iets demonstreerde, normaal is dat natuurlijk andersom. Ik merkte dat ze het lastig vonden de regie uit handen te geven.”

Op de vraag of het tweetal te manipuleren was, antwoordt hij: “Ik wist ze wel langzaam los te weken. Ik heb bijvoorbeeld een antieke klok van de Franse goochelaar Robert Houdin laten komen. Omdat Maarten historicus is, wist ik dat hij opgewonden zou worden van dat unieke stuk. Zodra ik m’n fluwelen handschoen aandeed en dat doek eraf haalde, zag ik hem smelten.”

Oudejaarsavond

De uitzending “staat compleet in het teken van oudejaarsavond, inclusief oliebollen en kerstballen”, zegt de illusionist. “De illusies hebben allemaal iets met het afgelopen jaar te maken.” Telkens met een nieuwe truc komen is niet zo moeilijk, stelt hij. “Je kijkt eigenlijk naar verschillende verhalen en in het einde daarvan zit de truc, de ruggengraat. Je kunt bijvoorbeeld iets voorspellen en de soort verhalen waarin je dat kunt gieten, zijn oneindig.”

De illusionist maakt Mindf*ck met zijn vrienden, zegt hij. “En omdat we het nu al zeven jaar mogen doen, vieren we oudejaarsavond met elkaar. Mijn vriendin en dochter Nola zijn er dan ook bij. Wat dat betreft houd ik wel van klassieke vieringen. Ik ben een familiemens, houd van gezelschap en warmte. We eten oliebollen en knallen de champagne open, het wordt gewoon een traditionele avond.”