Maxime Meiland

Vermeende verkrachter heeft lang nagedacht over stappen tegen Maxime Meiland

De vermeende verkrachter van Maxime Meiland heeft lang nagedacht over het nemen van juridische stappen tegen de realityster. Dat vertelt advocaat Peter Schouten, die de man bijstaat, aan het ANP. In haar biografie schreef Meiland onder meer over de man die haar verkracht zou hebben.

Het boek van Meiland verscheen al in maart van dit jaar. Op de vraag waarom de man nu heeft besloten om aangifte te doen, stelt Schouten dat zoiets altijd tijd kost en dat zijn cliënt “goed heeft moeten nadenken” over de beslissing om juridische stappen te nemen. In weekblad Story zei de beschuldigde man dat er niets waar was van het verhaal van Meiland. Schouten eist namens zijn cliënt dat er een rectificatie wordt geplaatst in De Telegraaf en dat er materiële en immateriële schadevergoeding wordt betaald. Ook moet het boek uit de handel worden genomen totdat de bewuste passages over zijn cliënt zijn aangepast.

Schouten heeft op maandag een sommatie met daarin de eisen verstuurd aan Meiland, uitgever Osjato en biograaf Jan Dijkgraaf. De partijen hebben tot woensdag 17.00 uur de tijd om te reageren op de brief. Woensdagochtend had Schouten nog geen reactie ontvangen. Als een reactie ook woensdag nog uitblijft, dan start Schouten een kort geding. Dijkgraaf liet aan het ANP weten “geen enkel commentaar te geven”.

In een bericht op X noemt Schouten het “een belangrijke zaak”. “Want voor de rechtszekerheid van vrouwen en geloofwaardigheid van slachtoffers is het niet goed als een beschuldiging van verkrachting wordt gefabuleerd in een biografie.”