URK Greetje Screenshot 2023 05 24 12.17.20

URK’s Greetje over plotselinge scheiding: ‘Kwetsend en zelfs een beetje vernederend

URK!-koppel Greetje en Jan maakte in mei bekend dat hun huwelijk op de klippen was gelopen. In het nieuwe seizoen van de hitserie komt de scheiding ook uitgebreid aan bod. Bij Shownieuws is een fragment te zien waarin de twee een zeer onprettig gesprek voeren aan de keukentafel.

“Ik snap dat je heel veel vragen hebt, maar het is al een paar jaar zo”, zegt Jan in het fragment tegen Greetje. “Dat het gevoel er niet meer is, het houden van.” Tegen een verslaggever van het showbizzprogramma zegt Greetje dapper: “Het was moeilijk om dit ook te laten zien, maar dit is wel wat het is. Dit hoort ook bij het leven en dat is reality-tv.”

Reden onbekend

Maar, de breuk heeft er stevig ingehakt, geeft ze toe. “Dat is heel kwetsend en zelfs een beetje vernederend. Het is wat het is, je kan liefde niet afdwingen.” Waarom Jan na een huwelijk van dertien jaar en twee dochters de stekker uit de relatie trok, weet Greetje nog altijd niet. “De precieze reden… vind ik dat nog belangrijk?”, vraagt ze zich hardop af. “We zijn nog on speaking terms, dus moet ik dat dan nog weten?”

Homoman

Op zoek naar een nieuwe man is ze bepaald nog niet. Bovendien, zegt ze monter, ze heeft al een man in haar leven in de vorm van haar steun en toeverlaat Teun Föhn. “Ik heb een homoman in mijn leven en die is voldoende”, besluit ze lachend.