Typhoon

Typhoon is op zoek naar inspiratie voor nieuwe muziek

Typhoon gaat tijdens zijn komende sabbatical op “ontdekkingstocht” om inspiratie te vinden voor nieuwe muziek. Nu de zanger en rapper zo gelukkig is, zal hij het meer van “fantasierijke verhalen” moeten hebben, zegt hij in Volkskrant Magazine.

“Ik ben getrouwd, ik heb mijn geloof gevonden, ik sta in liefde, alles is gezegend, maar wat ga je daarna nog doen? Want het moet niet gezapig worden”, vindt de 39-jarige Typhoon. “Dus ik ben nu op zoek naar: hoe kan ik mezelf zijn, maar ook de randjes opzoeken? Het heeft geen nut te rappen over uitgaan en vrouwen. Ik ben getrouwd. Ik heb daar ook geen zin in, het moet wel waar zijn.”

Schrijven over zijn eigen geluk is volgens Typhoon “niet zo spannend meer” omdat hij dat al vaker heeft gedaan. “Ze zeggen dat kunst uit leed wordt geboren. Daar ben ik het niet mee eens, maar het moet in hiphop wel schuren. Vandaar dat ik na Carré alles even van me afzet en op ontdekkingstocht ga. Alleen is dat nu geen worsteling meer, maar een avontuur waar ik me enorm op verheug.”

Typhoon kondigde eerder dit jaar aan dat hij een sabbatical van minstens een halfjaar neemt. Komende week speelt hij zijn voorlopig laatste optreden in Carré in Amsterdam.