Tineke Schouten

Tineke Schouten over eerste filmrol: ‘Smaakt naar meer’

Tineke Schouten heeft met de nieuwe bioscoopfilm Rokjesnacht haar eerste filmrol te pakken en dat smaakt voor de cabaretière naar meer. De 69-jarige Schouten zou best nog eens in een film willen spelen, vertelt ze tijdens de persdag aan het ANP.

Schouten speelt de moeder van een van de grotere personages. “Ik vind het heel leuk om te doen. Ja, het smaakt wel naar meer”, vertelt ze. “Het was een mooie rol om mee te beginnen. Als moeder van de hoofdrol draait de film namelijk niet om jou. Ik dacht nog: mocht ik er nou niks van bakken, dan kunnen ze me er altijd nog uitknippen.”

Uiteindelijk heeft Schouten zes draaidagen met succes afgerond, maar spannend vond ze het zeker. “Ik schrijf altijd mijn eigen teksten en ik weet feilloos hoe het gaat in een theater, dat was nu anders”, vertelt ze. “Ik wist totaal niet wat me te wachten stond op een filmset.”

Zenuwen heeft Schouten normaal gesproken nooit. “Ik ben het gewend om vier dagen per week op te treden. Ik ben nooit zenuwachtig als ik het podium op moet”, zegt ze. “Het maakte me soms wel onzeker, maar ik vond het vooral heel leuk om te doen.”