Tineke de Nooij Screenshot 2023 04 17 14.46.53

Tineke de Nooij niet boos dat show op Veronica plots is stopgezet

Tineke de Nooij is niet boos over de manier waarop haar radioprogramma bij Radio Veronica vorige week plotseling ten einde kwam. Aan het ANP vertelt de 82-jarige radiovedette zaterdag dat ze er “niet rancuneus, maar vooral een beetje giechelig” van wordt. “Bij mijn afscheid bij Omroep MAX vorig jaar werd ik nog onderscheiden en kreeg ik duizenden appjes en nu stond ik opeens buiten met een doos chocolaatjes”, vertelt ze.

De Nooij stond raar te kijken toen ze anderhalve week geleden bij haar studiootje in Hilversum aankwam voor de opname van haar wekelijkse radioprogramma op radio Veronica. Haar team vertelde haar dat het de laatste zou zijn.

De Nooij had de e-mail waarin het nieuws haar verteld werd nog niet gelezen. De nieuwe eigenaar van de zender, Mediahuis, had besloten geen aparte studio meer te willen huren en dat haar uitzending voortaan live in Amsterdam moest worden gedaan. “En daar had ik echt geen zin in”, lacht De Nooij.

Geen nieuwe uitdaging

Een nieuwe uitdaging bij de radio ziet ze ook niet meteen meer zitten, zegt De Nooij. “Dat hangt er een beetje vanaf, ik zit er niet om te springen. Het was vooral leuk dat de cirkel met de terugkeer bij radio Veronica rond was”, zegt ze. “Maar natuurlijk vind ik het wel jammer. Ik nam het graag op. Ik ging er zingend naartoe en ging zingend weer naar huis.”

In het Rosa Spier Huis, een woon- en werkgemeenschap voor oudere kunstenaars en wetenschappers in Laren, waar De Nooij sinds dit jaar woont, heeft ze genoeg te doen. “Ik heb het hier fantastisch naar mijn zin. Ik organiseer concerten en heb het hartstikke druk!”

De Nooij was in 1962 vanaf het Radio Veronica-schip de eerste vrouwelijke dj van Nederland. Na een lange loopbaan nam ze in 2022 afscheid bij omroep MAX. Niet lang daarna kreeg ze het aanbod om bij radio Veronica op zaterdag en zondagavond een uurtje radio te maken.