Tijl Beckand

Tijl Beckand neemt kritiek op presentatiewerk voor lief

Tijl Beckand vindt het belangrijk dat de televisieprogramma’s die hij maakt niet “middle of the road” zijn. En dat hij dan soms de kritiek krijgt dat mensen hem niet uit kunnen staan als presentator, dat neemt Beckand dan maar voor lief. Dat vertelt de 49-jarige presentator in gesprek met Veronica Superguide.

“Ik heb liever dat één groep het supertof vindt en de andere het helemaal niks, dan dat er heel veel mensen kijken, maar het ook zo weer vergeten”, aldus Beckand. Dat AD-columniste Angela de Jong hem “een niet-grappige presentator met een bord voor zijn kop” heeft genoemd, vindt Beckand “niet eens heel negatief”. “Al kan ik er verder ook weinig mee”, zegt hij daarover.

Kritiek valt te verwachten

“Zonder gekheid: als je hoog van de toren blaast, weet je dat er kritiek komt”, gaat Beckand door. “Ik zou het tof vinden als zij alles wat ik maak goed vond, maar ik begrijp heel goed dat zij me net als veel anderen niet zo leuk vindt. Alleen heeft zij een column.”

Toffe plekken

Binnenkort is Beckand weer te zien op RTL 4 met de kijkcijferhit Het Perfecte Plaatje. Na acht seizoenen in Nederland en twee seizoenen die opgenomen zijn in het buitenland denkt hij nog lang niet aan stoppen. “Ik kom op zó veel toffe plekken, joh. Ze hoeven voorlopig niet op zoek naar een opvolger.”