Het Nationale Ballet Gala 2019

Thijs Römer geeft toe: ‘Ik ben een grens over gegaan’

Thijs Römer heeft dinsdagochtend in de rechtbank in Assen toegegeven dat hij “een grens over” is gegaan. De 44-jarige acteur is in de rechtbank omdat hij ervan wordt verdacht tussen 2015 en 2017 online zedendelicten te hebben gepleegd met drie meisjes die destijds minderjarig waren.

“Ik vind nu dat ik wel een grens over ben gegaan. Zij was 14, ik veel ouder en ook nog een bekende acteur”, aldus Römer in de rechtbank over het contact met een van de drie vermeende slachtoffers. Dat zou hij “niet goed in het oog hebben gehad”. Eerder verklaarde Römer tegenover de politie dat hij vond dat hij geen grens over was gegaan.

“Dat hele appen had überhaupt niet moeten gebeuren. Het privécontact had ik onmiddellijk af moeten kappen”, zei Römer. “Ik had meteen moeten zeggen dat ik het prima vond om een handtekening te geven, of elkaar te ontmoeten in een openbare gelegenheid.” De acteur gaf toe dat er over “seksualiteit, over masturbatie”, is gesproken.

Dwang

Een van de vermeende slachtoffers beweerde dinsdagochtend gedwongen te zijn om foto’s, filmpjes en spraakberichten aan de acteur te sturen. Römer ontkent dat er in het contact sprake is geweest van dwang. Ook zegt hij dat er geen seksueel getinte foto’s, filmpjes of spraakberichten zijn gemaakt of uitgewisseld.

De zaak werd onderbroken vanwege een technische storing met de verbinding in de zaal waar de pers zit. Römer werd toen nog ondervraagd. Twee van de drie vermeende slachtoffers zijn ook aanwezig.