Anp 89399947

Theo Maassen gaat Zomergasten presenteren

Het nieuwe seizoen van het VPRO-programma Zomergasten gaat zondagavond van start. Theo Maassen is de nieuwe presentator van dienst en zal de komende weken met zijn gasten praten over hun ideale televisie-avond. Kosmoloog Thomas Hartog schuift als eerste aan.

Maassen volgt Janine Abbring op, die het langlopende interviewprogramma zes seizoenen presenteerde. Volgens de cabaretier wordt de show met hem als presentator wel een “beetje anders” omdat hij het doet, zei hij eerder in Op1. Maar dat is het enige. “In de basis is het hetzelfde. Ik bereid me voor en dan ga je praten. En dan laat je ook weer los wat je hebt voorbereid om echt contact te maken en echt in het hier en nu te komen en te luisteren.”

De cabaretier vindt een gesprek van drie uur wel aan de lange kant, maar heeft er vertrouwen in dat hij zijn aandacht erbij kan houden omdat hij geïnteresseerd is in zijn gasten. “Mijn eigen verhaaltjes ken ik al.”

Ivo Niehe

Over zijn interview met de internationaal succesvolle filmmaker Hoyte van Hoytema maakt hij zich naar eigen zeggen “grote” zorgen omdat hij hem erg bewondert. “Ik ben bang dat de Ivo Niehe in mij naar boven komt. Dan ga je slijmen en namen droppen.”

Maassen praat de komende weken ook met schrijfster Bibi Dumon Tak, oud-Kamervoorzitter Khadija Arib, cartoonist Kamagurka en choreograaf Alida Dors.