Boos Komt Met Nieuwe Onthullingen The Voice

The Voice of Holland niet op korte termijn terug op tv

Peter van der Vorst ziet The Voice of Holland niet op korte termijn terugkeren op televisie. Dat zegt de programmadirecteur van RTL tegen het ANP.

De talentenjacht werd begin vorig jaar van de buis gehaald vanwege verhalen over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma. Die kwamen aan het licht in de onlineserie BOOS van BNNVARA.

Destijds werd al gemeld dat het nog niet duidelijk was wat er met het programma zou gebeuren. Ruim anderhalf jaar later zegt Van der Vorst dat hij denkt dat de talentenjacht wel kan terugkeren, maar niet op korte termijn. “Wat er gebeurd is staat los van het format, dat nog altijd ijzersterk is. Dat hebben we ook altijd gezegd. Het ligt niet aan het programma, maar aan wat er daar omheen gebeurd is.”

Vervolgingen

In maart werd bekend dat het Openbaar Ministerie voormalig coach Ali B en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen vervolgt voor meerdere zedenzaken rond The Voice of Holland. Het onderzoek naar oud-coach Marco Borsato werd geseponeerd. Woensdag werd bekend dat de zanger wel wordt vervolgd voor ontucht met een minderjarige, maar deze zaak staat los van het programma.