Talpa heeft hoogste bedrag voor FM-frequenties betaald

Talpa Radio Holding heeft het hoogste bedrag neergelegd bij de veiling van de radiofrequenties. Het bedrijf betaalde voor drie frequenties in totaal ruim 59,2 miljoen euro, zo is te lezen in een brief van minister Adriaansens (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. In totaal heeft de veiling 152,8 miljoen euro opgebracht.

Talpa heeft met dat bedrag ook de meeste frequenties op zak. Radio 538, Radio 10 en Sky Radio mogen de komende twaalf jaar op een FM-frequentie blijven.

Behalve Talpa heeft ook DPG Media veel geld betaald. Met ruim 47,3 miljoen euro mag het bedrijf met twee radiostations op de FM-frequentie blijven. Dat zijn het bekende Qmusic en een nieuwe radiozender.

Sublime gaat digitaal

Mediahuis heeft twee frequenties gewonnen voor Radio Veronica en 100% NL. SLAM! en Sublime zullen digitaal doorgaan via DAB+, online en de app. Het bedrijf legde ruim 32,8 miljoen euro neer. Financial News Radio en Business Nieuws Holding (BNR) hebben voor respectievelijk 6,1 miljoen en 7,4 miljoen euro allebei één frequentie op zak.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaalde vorig jaar dat de landelijke FM-frequenties opnieuw moeten worden verdeeld. Rockzender KINK, die al langer aast op een plekje op de landelijke radio, had de zaak aangespannen. Die zender heeft geen plek gewonnen.