son mieux Gettyimages 1478038438

Son Mieux-bandlid vertrok niet om songfestival

Son Mieux is niet teruggegaan van zeven naar zes leden om ruimte te maken voor deelname aan het Eurovisie Songfestival. Het aangekondigde vertrek van Quinten Meiresonne heeft daar niets mee te maken, verzekert violiste en achtergrondzangeres Maud Akkermans.

Frontman Camiel Meiresonne liet eerder dit jaar doorschemeren dat de band best openstaat voor een eventuele deelname. Volgens de zanger was er zelfs al contact geweest met AVROTROS. Er was echter één probleem; volgens de songfestivalreglementen mogen er maar zes mensen op het podium staan.

Stomme reden

“Quinten is niet weggegaan zodat we mee kunnen doen. Dat gerucht kan ik ontkrachten. Hij is eruit omdat hij lekker wilde gaan produceren”, lacht Akkermans in gesprek met het ANP. Het zou volgens haar ook wel “een stomme reden” zijn om een band te verlaten. Dat Son Mieux genoemd wordt als mogelijke songfestivalinzending, hoort Akkermans veel. “Maar wij zitten er dit jaar niet bij. Wie weet in de toekomst.”

Wie er wel namens Nederland naar het songfestival gaat, wordt naar verwachting binnen een maand bekendgemaakt. De selectiecommissie van AVROTROS wil half december een besluit nemen.