Sieneke Eurovision Song Contest 2010 Semi Final Photocalls And Rehearsals

Sieneke had niet gerekend op bakken kritiek op Songfestival-deelname, maar heeft geen spijt

Sieneke had geen rekening gehouden met de hoeveelheid kritiek die ze zou krijgen bij haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2010. Dat zegt ze in de nieuwe editie van het tijdschrift Beau Monde, die woensdag verschijnt.

“Toen ik als winnaar uit de bus kwam, was ik in eerste instantie helemaal in de gloria. Waar ik niet op had gerekend, was dat er zoveel kritiek op mijn deelname zou zijn”, zegt ze. “Het is nooit leuk om kritiek te krijgen, zeker niet als je nog in een fase van je leven zit waarin je het zelf ook allemaal nog niet precies weet. Dat had helemaal verkeerd kunnen aflopen, zoals bij Joan Franka is gebeurd. Zij is er heel eerlijk over geweest dat haar Songfestival-ervaring best traumatiserend is geweest.”

Start van carrière

Toch is dat bij Sieneke niet het geval, ze is nog altijd blij omdat haar deelname de start was “van een carrière die ik dertien jaar later nog steeds heb”. “Ik was zo enthousiast en blij dat ik deze kans kreeg dat ik niet echt stilstond bij de mening van andere mensen”, zegt de zangeres die toen net 18 was geworden. “Ik had helemaal niet in de gaten wat voor groot evenement het Eurovisie Songfestival is en ging er dus heel nuchter mee om.”

Beeld: Getty Images