Kim van Kooten

Seizoensfinale Dag & nacht trekt 771.000 kijkers naar NPO 1

De seizoensfinale van de NPO-ziekenhuisserie Dag & nacht op NPO 1 heeft woensdagavond 771.000 kijkers weten te boeien. Daarmee staat het programma op de zesde plek in de lijst van best bekeken programma’s van woensdag. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Dag & nacht, waarin het wel en wee van een groep medewerkers van de afdeling verloskunde van een ziekenhuis centraal staat, wist de afgelopen acht weken steevast honderdduizenden kijkers te trekken. Het programma wordt ook goed teruggekeken en was vooruit te kijken op NPO Start. Een tweede seizoen is inmiddels aangekondigd door AVROTROS.

Onder anderen Kim van Kooten, Benja Bruijning en Gijs Naber hebben een rol in de serie. Van Kooten geeft als Ella leiding aan een team van verloskundigen, met Naber die in de rol van Michael het hoofd van het ziekenhuis is en de problemen die op de werkvloer spelen wegwuift.

849.000 kijkers voor Het Perfecte Plaatje

Tegelijkertijd keken op RTL 4 849.000 mensen naar Het Perfecte Plaatje op Reis, waarin Eloise van Oranje de fotowedstrijd voor BN’ers moest verlaten. Naar het interviewprogramma Boerderij van Dorst keken 453.000 mensen. De directe concurrentie op SBS6, het programma Kinderen Kopen Een Huis, wist 335.000 mensen te boeien.