Dennis WIlt Premiere Hernieuwde Musical Aida

SBS-weerman Dennis Wilt vond het ‘moeilijk’ om Piet Paulusma te vervangen

Ooit begon weerman Dennis Wilt zijn carrière bij Talpa en toen hij weer terug werd gevraagd op zijn oude honk, zei hij volmondig “ja”. Maar dat zijn overstap betekende dat hij dus de vervanger werd van weerlegende Piet Paulusma, viel hem best zwaar, vertelt hij aan Weekend.

“Dat was zeker moeilijk”, legt Dennis (53) uit. “Tenminste, voor mij was het een uitdaging, en tegelijkertijd was het voor Piet zijn einde bij de zender. Ik moet wel zeggen: daar heb ik het, zeker ook na zijn overlijden, thuis nog over gehad. Van: eigenlijk had ik nog een paar jaar moeten wachten.”

Dennis en Piet waren “best goed met elkaar”, aldus de meteoroloog. Ze hebben ondanks dat nooit met elkaar gesproken over de beladen situatie. “Het kon nog niet in die tijd, want we waren met veel nieuwe dingen bezig, en ik was niet degene die Piet moest vertellen dat het zou aflopen voor hem. Dat besluit lag bij Talpa.”

‘Raakt me wel’

Maar Dennis vindt het nog altijd “een lastig verhaal” waar hij “ook wel last van heeft gehad”, vervolgt hij. “Ik heb een goed gevoel bij wat ik heb gedaan toen. Alleen omdat Piet helaas vrij snel daarna overleden is, raakt het me wel.”

Lees het hele interview met Dennis Wilt en nog véél meer in Weekend nummer 34, nú in de winkel. Of lees ‘m online. Liever bestellen? Dat kan hier.